2014. november 9., vasárnap

Meet Mr. Daddy

MEET MR. DADDY
~ Találkozás apa urasággal
눈부신 날에 / Nunbushin Nalae


dél-koreai dráma, 113 perc, 2007. április

Rendező: Park Kwang-su
Producerek: Park Sung-ho, Oh Ki-min
Forgatókönyvírók: Park Sung-ho, Park Chae-woon
Operatőr: Kim Byung-seo

Szereplők:
Park Shin-yang - Woo Jong-dae
Seo Shin-ae - Joon (Jong-dae kislánya)
Ye Ji-won - Ha Sun-young
Ryu Seung-soo - Dong-su
Ji Jin-hee - Sun-young férje

Woo Jong-dae kisstílű bűnöző és sportrajongó. Egy nap megtudja, hogy van egy árvaházban nevelkedő hétéves gyermeke, aki az apjával szeretne élni. A férfi először nem akarja őt magához venni, de az ellátására kapott pénz mégis jobb belátásra bírja. A kislány hatalmas szeretettel csüng rajta, és megpróbálja megváltoztatni a kifejezetten felelőtlenül viselkedő apát. Ebben a Dél-Koreában megrendezett 2002-es labdarúgó-világbajnokság is a segítségére van.


előzetes

OST

videó és magyar felirat

videó

magyar felirat

A magyar felirat elkészültének ideje: 2013. október 26.
A feliratok.info oldalra feltöltve: 2019. február 23.

6 megjegyzés:

 1. Először egy könnyedebb témájú filmre számítottam, kellemes befejezéssel. Bár sejthettem volna, hogy nem fordítasz amerikai típusú limonádét. Hát igen: volt gyerek, sőt kutya is, s szép nő is, de mégsem a világ megmentéséről szólt, mint szokott lenni azokban a filmekben. Szerencsére! Drámai elem viszont volt bőven. Már több filmben megjelent az alvilág pokoli hatalma, de itt ismét megrázó volt. S a rendőrség csak a "habot" tudja leszűrni, a felszín alatt micsoda mocsok van. S persze ezzel szemben ismét az emberség, a tiszta ártatlanság és a feltétel nélküli szeretet.

  Bár kajlának és vidámnak tűnt az indulás, a film egésze ismét komoly társadalmi problémákat feszegetett. Park Shin Yang egészen új oldaláról mutatkozott be. Bravúros a túlélésért küzdő piti csaló sokrétű alakítása. A legmegrázóbbak a kutyás jelenetek: meddig lehet megalázni egy embert?! Seo Shin-Ae ismét igazolta, hogy a koreai gyerekszereplők nagyon tehetségesek. Jó volt ismét látni! Kedves kis színésznőpalánta. A film tartalmáról nem szeretnék többet elárulni, nekem kellemes élmény volt! S újabb oldalát ismertem meg az ottani gondolkodásmódnak is.

  VálaszTörlés
 2. Kedves Mikaz!

  Köszönöm az észrevételeidet, és természetesen nagyon szívesen a fordítást. Filmnézés közben én is elképedtem azon, hogy milyen kemény jelenetek vannak benne, ugyanakkor valóban szép példája a feltétel nélküli szeretetnek, ami nemcsak az apa irányába történt, hanem a tanárnő révén a kislány felé is.

  Seo Shin-ae az utóbbi időben elég gyakran szembejött velem. (Erre a figyelemreméltó, 1998-ban született gyerekszínészre bizonyára sokan emlékeznek a Thank You c. 2007-es sorozatból.)
  Láttam őt egy karrierista anya helyett háztartásbeliként otthon maradó apa édes, pici lányaként a 2005-ös Mr. Housewife - Quiz King (A kvízkirály háziférj) c. vígjátékban, apai szeretetre éhes kislányként ebben a 2007-es Meet Mr. Daddy c. filmben, koravén "zseniként" a 2010-es Boy Meets Girl c. drama specialban, áldozatként és bűnösként egyaránt nagyot alakítva 2012-es SOS - Save Our School c. két részes drama speciálban, valamint kirekesztett diáklányként a 2013 nyarán vetített The Queen’s Classroom c. döbbenetes erejű sorozatban.

  VálaszTörlés
 3. Kedves Biri!

  Megnéztem a Meet Mr. Daddy címû filmet és bevallom őszintén, hogy még most is "fojtogat" valami. Nem egészen erre készültem, de amikor a viadalok "lazán" megjelentek a vásznon, sejtettem, hogy nem lesz teljesen egy vidám menet, ám nem bántam meg, hogy láthattam ezt a munkádat. Remek alakítást nyújtottak a szereplők - természetesen könnyű volt szeretni a fõhõsöket, de nagyon lehetett utálni a mellékszereplők egy részét is.
  Köszönöm a fordítást és hogy megosztottad velünk - további jó munkát kívánok!

  VálaszTörlés
 4. Kedves Blackfield!

  Elég sok mozifilm választásomnál velem tartottál, és a látottakat mindig kommentáltad, ezért örülök annak, hogy Unni, Mikaz és Gali után te is bemásoltad az Etelka oldalán található (azóta a fórum frissítése miatt már nem olvasható) vendégkönyvemből a hozzászólásaidat. Sajnáltam volna, ha elvesznek.
  Azt hiszem, nem ígértem felhőtlen szórakozást ezzel filmmel (a felirat melletti kiegészítő anyagban drámaként tituláltam), valószínűleg a trailer alapján vártál egy kicsit mást. Ettől függetlenül nagyon örülök, hogy nem bántad meg, hogy megnézted.
  A filmválasztásaimban (még a vígjátékokban is) általában számítani lehet az érzelmi viharokra, mert én az ilyen típusú alkotásokat kedvelem, ezek járnak számomra katarzissal.

  VálaszTörlés
 5. Szia!
  jó lenne ha én is le tudnám tülteni a avistarz-ra egy meghívó mert akkor nem kéne ide jönnöm kuncsrogni egy filmért sem ha nem letudnám oanna szedni hátha ha van meghívód kölcsönbe annak örólnék :) ha nincs akkor ezt a filmet elküldenéd nekem léccives a e-mail címem (csongormalomhelyi11@gmail.com) Csongi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Csongi!
   Már a múltkor elmentettem a címedet, nem kell minden alkalommal megírnod. Elég csak egy e-mailt dobnod nekem és elküldöm, amit kérsz.

   Sajnos meghívót nem tudok neked küldeni az avistaz oldalra, mert 10000 pontba kerül, nekem pedig jelenleg 2276 van (nincs tehát miből levonniuk), és mivel napközben nem vagyok itthon, így keveset seedelek, tehát alig emelkedik ez a pontszám. Régebben voltak időszakok, amikor meghívó nélkül lehetett regisztrálni, figyelem majd, és ha újból lesz ilyen lehetőség, akkor értesítelek.

   Törlés