2018. szeptember 9., vasárnap

Hamarosan lekerülnek a feliratok a DA-ról

Hamarosan lekerülnek a feliratok a DA-ról


Szomorú hírrel szembesültem ma a d-addicts.com oldalon járva (az elolvasásához be kell jelentkezni). Angol nyelven tette közzé Ruroshin 9:30-kor. Az alábbiakban a saját fordításomban olvashatjátok a szöveget:

"Sziasztok Tagok!

Fájó szívvel jelentjük be a feliratos fórum végét. Tisztában vagyunk azzal, hogy mennyi időt és erőfeszítést igényelt mindnyájatoktól e fórum létrehozása, ám a szerzői jogi kérdések, valamint a DMCA-felszólítások (Milleniumi Digitális Szerzői Jogi Törvény) folyamatos kezelése miatt a feliratos fórum sajnos csupán vitafórumként fog szolgálni.

Reméljük, hogy mindnyájan megértitek a helyzetünket ebben az ügyben, és valószínűleg továbbra is részesei maradtok e közösségnek.

Írjatok nyugodtan, ha bármilyen kérdésetek van!

Köszönjük!

Ui. A mai naptól két hetetek van arra, hogy letöltsétek és elmentsétek a felirataitokat. Szeptember 23-a után biztonsági mentés nélkül törlődik a fórumról és a szerverről az összes felirat."FRISSÍTÉS a d-addicts.com oldalon. Szeptember 16-án tette közzé angol nyelven Ruroshin:

"Kellő átgondolás után úgy döntöttem, hogy meghagyom a feliratos és fansub szekciót, de csak tagok számára lesz elérhető. Vendégek nem kapnak hozzáférést hozzájuk. 

Kérlek, tartsátok szem előtt, hogy a streamelő helyeket vagy torrenteket nem toleráljuk! Semmilyen módon nem akarunk kalóz tartalomhoz kapcsolódni."

5 megjegyzés:

 1. és az eddig feliratokkal akkor nem lehet tudni h mi lesz?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Erről a feliratok készítőinek kell maguknak gondoskodniuk. Azok a fordítók, akiknek van blogjuk, bizonyára megírják majd a saját blogjukban, hogy a DA helyett hová töltik fel a munkáikat. Akiknek nincs, azok feltölthetik az azsiaekkovei.hu, vagy az azsiaifeliratok.hu (magyar d-addicts) oldalra.

   Jómagam a sorozat-, és rövid tévéjáték felirataimat eddig is feltöltöttem a DA-n kívül az avistaz.to oldalra a videók mellé. Ha mutatkozik rá igény, hogy ezentúl ne csak ezen a torrent oldalon legyenek elérhetők, akkor feltölthetem őket a data.hu-ra is (de ez nem jelent állandó helyet, mert ha 60 napig senki sem tölti le, akkor törlődik onnan a fájl), vagy a mega.nz oldalra, a pontos linkeket pedig az adott sorozat, illetve rövid tévéjáték topikjában adom meg.

   Mozifilm feliratokat tilos volt a DA-ra feltölteni, úgyhogy azok a munkáim változatlanul az azsiafilm.hu, illetve az avistaz.to oldalon érhetők el.

   Törlés
 2. Köszönöm szépen Biri a tájékoztatást. Szomorúan vettem tudomásul.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szívesen, kedves Ildikó. Engem is nagyon elszomorít.

   Törlés
 3. Kiegészítettem a bejegyzést Ruroshin mai frissítésével. Mégis maradnak a feliratok a DA-n. :)

  VálaszTörlés