2018. augusztus 11., szombat

Home Sweet Home

HOME SWEET HOME ~ Otthon, édes otthon
즐거운 나의 집 / Jeulgeowoon Naui JibEgyéb cím: My Happy Home
Műfaj: sci-fi, Drama Special
Epizódok száma: 1
Sugárzás: 2016. október 16. KBS2

Rendező és forgatókönyvíró: Choi Yoon-suk

Szereplők:
Son Yeo-eun - Jun Szedzsong (feleség)
Lee Sang-yeob - Kang Szungmin (férj)
Park Ha-na - Szon Csia (Szungmin korábbi szerelme)
Kim Myung-soo - Szedzsong apja
Lee Il-hwa - Szedzsong anyja
Im Ji-kyu - Cshö Jongcshol (kutató)
Song Yoon-ah - Szong professzor asszony
Jung Hee-tae - orvos
Ok Taec-yeon - Szungmin egyetemi évfolyamtársa

Jun Szedzsong fiatal, tehetséges tudós, aki egy bionikai laboratóriumban dolgozik, és boldogan él a saját maga alkotta kiborg férjével. Egy nap azonban felbukkan a férfi korábbi szerelme, és hat nap alatt fokozatosan fény derül a titokzatos múltra, amit Szedzsong gondosan próbált elrejteni a férje elől.
A hallatlanul izgalmas és érdekfeszítő tévéjáték egészen az utolsó pillanatig képes meglepetést okozni.

A kiborg szó a kibernetikus organizmus kifejezés rövidítése. Biológiai és gépi elemek együttműködését jelenti. A valóságban azok a biológiai aggyal irányított egyszerű robotok sorolhatók ide, amelyeket állati agysejttenyészetből létrejövő agyszövet vezérel. A fogalom eredetileg a sci-fi műfajból származik, ahol többnyire fejlett, legalább emberi fejlettségű szerkezeteket/lényeket takar. Ezek vagy eredetileg is élőlények, akik testére gépi implantátumok kerültek, vagy élő szövetekkel kiegészített gépek. 22 megjegyzés:

 1. Biri Kedves!

  Vittem a Home Sweet...... feliratát és a videót is, köszönöm szépen a munkádat. Üdv:Ildikó

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szívesen, kedves Csabamama.

   Törlés
 2. Köszönöm a fordítást és a filmet kedves Biri!Újabban érdekelnek az ehhez hasonló fantázia filmek.Üdv Magdimama.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Magdimama!

   Örülök, hogy téged is érdekel ez a tévéjáték. Bevallom, hogy én ritkán nézek ilyen témájú filmeket, de ezt valahogy elkezdtem nézni, aztán teljesen a székhez szegezett.

   Nézed esetleg az Are You Human c. sorozatot? Elég hosszú (36 részes), nemrég ért véget a vetítése. Magyar felirat is készül hozzá. A kiborg téma és Seo Kang-joon miatt (akit természetesen a Hwajungból ismerek) talán rászánom majd egyszer magam.

   Törlés
 3. Köszönöm Kedves Biri ! meghatóan szép film volt ! Tetszett nagyon !

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Zsuzsianyu!
   De jó, hogy már meg is nézted! Nagyon szívesen a feliratot, örülök, hogy ennyire tetszett ez a sci-fi.

   Törlés
 4. Szia! NAgyon szépen köszönöm :) :D

  VálaszTörlés
 5. Köszönöm szépen Biri, megnéztem.
  Egyelőre megfogalmazhatatlan a véleményem. Mindenféle érzés kavarog bennem, lesz-e öregség, halhatatlanság? Ilyen témát még nem láttam, hallottam. Döbbenetes volt. Valahogy mégis sejtettem a végét.
  Végig érdekes volt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szívesen, kedves Ildikó.

   Örülök, hogy már te is megnézted. Ha tudsz rá szánni egy újabb bő órát, akkor érdemes még egyszer megnézni. Több apró részlet ekkor kap értelmet, illetve egész más úgy nézni, hogy ismerjük az előzményt, illetve a következményt.

   Igen, a halhatatlanság és az öregség témája az egyik, amin el lehet gondolkodni. Itt ugyebár ez még nem merülhetett fel problémaként, hiszen csupán 1 év telt el a baleset, az újjászületés óta. Kíváncsi vagyok, hogy milyen jövő vár ránk és utódainkra.

   Amúgy itt a blogban a hozzászólás megírása után (a szöveg megjelenése előtt) nálam mindig megjelenik egy ablak, amiben be kell jelölni, hogy nem vagyok robot. :)

   Törlés
 6. Köszönöm ezt a feliratot is, érdekesnek ígérkezik. Már jobban hiszek az újjászületésben, mint a mennyországban és a pokolban, ugyan a kiborgos filmeket nem szeretem, ezt meg fogom nézni. eleva

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Eleva!

   Elküldtem neked ennek a videóját is, hogy könnyebben le tudd tölteni. Szerintem nem fogod megbánni, ha megnézed, igazán gondolatébresztő, ugyanakkor megható tévéjáték.

   Törlés
 7. Kedves Biri!Nagyon szépen köszönöm az újabb fordításodat, szeretem a főszereplő színészt. Mostanában egyre több kiborgos sorozat is volt, nekem bejöttek. Nagyon kíváncsi vagyok erre a filmre is. ♥♥♥

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Csilla!
   Neked is nagyon szívesen. Milyen kiborgos sorozatokat láttál már? Én a nemrég vetített Are You Human Too? címűről tudok.

   Törlés
 8. kedves Biri! Érdekes megoldás lett. Köszönöm a fordítást, szeretem az ilyen témákat. Tetszett nagyon, de azért a kiborg csak fantázia, bár a művégtagok programozása és irányítása ma már nagyon fejlett. A humanoid robotok egy más tészta.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Yola!

   Nagyon szívesen a fordítást. Örülök, hogy érdekesnek találtad és nagyon tetszett neked ez a sci-fi.
   Én nem gondolom amúgy mindezt csak fantáziának, hiszen az elmúlt évtizedek "technikai vívmányai" félelmetes tempóban árasztották el a világot és váltak életünk részeivé. 20 éve még ritkaságszámba ment nálunk a mobiltelefon, az internetről sem nagyon hallottunk. Vajon 20 év múlva miként fogunk visszaemlékezni a mostani időszakra? (Feltéve persze, ha megéljük.)

   Jó, hogy felhoztad a kiborg - humanoid robot témát, mert fontos tisztázni, hogy két különböző dologról van szó. A "kiborg" gépi elemekkel együttműködő szövetek, élő sejtek együttese, a "humanoid robot" pedig ember kinézetű, mesterséges intelligenciával működő gép. Az utóbbira itt egy példa (2:20 körül találkozhatunk a Sophia nevű humanoid robottal egy talk showban):
   https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=Bg_tJvCA8zw

   A művégtagokkal kapcsolatban íme, néhány híresség, akik a hiányosságaikból erőt és előnyt tudtak kovácsolni:
   - Paola Antonini (brazil modell): http://www.life.hu/trend/20160311-paola-antonini-brazil-amputalt-labu-modell-boldog-es-erot-ad-kovetoinek.html

   - Rebekah Marine (bionikus modell): https://www.youtube.com/watch?v=WhlCDA09g1E

   - Viktoria Modesta (lett származású énekesnő): http://www.life.hu/trend/20141223-viktoria-modesta-az-amputalt-labu-muvegtagot-viselo-enekesnoert-orul-meg-a-vilag.html

   - Annie Hanauer (táncosnő): https://fidelio.hu/tanc/noi-vallomasok-egy-ep-es-egy-muvegtaggal-elo-tancostol-5173.html

   Kiborg témában is olvasgattam ma este még egy kicsit, a linkekkel kiegészítem utólag a topikot.

   Törlés
 9. Kedves Biri!
  Köszönöm, hogy lefordítottad ezt a jó kis sci-fi filmet. Én nagyon szeretem ezt a műfajt és minden misztikus témát.
  Ha lenne kedved, nem fordítanád le a Sori Voice from The Heart c. filmet.

  http://asianwiki.com/Sori:_Voice_From_The_Heart

  Imádom a táncos filmeket is, az Innocent Steps c. filmet is már jópárszor megnéztem, kedvenc színésznőm brillírozik benne, Moon Geun-Young.

  Köszönöm! Szia, Najang

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Najang!

   Neked is nagyon szívesen, örülök, hogy ennyire tetszett és köszönöm, hogy jelentkeztél a véleményeddel a blogban.

   A Sori: Voice from the Heart (Sori: Szívből jövő hang) c. filmet már kétszer is láttam. Először kb. egy éve, amikor megjelent hozzá egy hiányos angol nyelvű felirat, másodszor pedig két hónapja, amikor magyar felirattal vetítették a Koreai Kulturális Központ filmklubjában. Jó filmnek tartom, de az említett két ok miatt nem fogok hozzá fordítást készíteni.
   Nem tudom, hogy jönnek most ide a táncos filmek, de én is kedvelem az Innocent Steps címűt. :)

   Törlés
 10. Kedves Biri!

  Köszönöm a film linkjét és feliratát is - nem is szólva, hogy mennyire meghatódtam, hogy emlékeztél rá, ki is az én egyik lököttke kedvencem! :) (Most is hogy nézett ki ezzel az enyhén göndörkés hajjal, és a könnyen megtanulható néhány mondatával! :D )

  A film témájáról:
  ... én szeretem az igényes sci-fit, és ez határozottan jó film volt a romantikus szál dominanciája ellenére is - sőt, szerintem ez még jobban alátámasztotta a téma erkölcsi kérdéseit.
  A pacemakertől, a mozgássérültek elektromos izomstimulátoraiig rengeteg helyen használják már az emberi szervezet hiányosságainak pótlására a "gépi alkatrészeket", ami szerintem csodálatos. ... már csak arra kellene figyelni, hogy hol lehetne meghúzni az erkölcsi határt ... vagy mikor "kell" lekapcsolni a gépeket.

  A volt barátnővel egyszerűen nem tudtam együttérezni, nem a kétségbeesett, szerelmét elveszített nőt mutatta a színésznő - nem tetszett a játéka, ebből a szerepből többet ki lehetett volna hozni, mint egy fúriát.
  A két főhősnek teljesen elhittem az egymás iránti érzéseit - szép jeleneteik voltak, de számomra a legmegrendítőbb az apuka karaktere volt, és az a cinkosság, ahogy a néző tudta azt, amit a felség nem.

  Remek választás volt, köszönöm a munkád! :]

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Blackfield!

   Nagyon szívesen, örülök, hogy már sort is tudtál rá keríteni.

   Im Ji-kyu (a kis lököttke kedvenced) nálam a The King's Face (A király arca) c. sorozatban lopta be magát a szívembe. Amúgy ma este épp egy olyan 2010-es Drama Specialt néztem meg, amiben főszerepet játszik, a címe: Severed Feelings / Cutting off the Heart. Szép, megható történet, lehet, hogy beveszem a fordítandó tervek közé, mert ost megint felkeltették az érdeklődésemet ezek az érdekes, elgondolkodtató, 1-2 részes tévéjátékok.
   Olvasom róla, hogy 2014 óta házas, van egy kisfia is, de nem sikerül esküvői fotót találnom róluk, pedig jó lenne a Celebesküvők rovatba.

   Törlés
  2. Kedves Biri!

   Kedvelem a Drama Special-okat, rövid, ütős darabok általában. Úgy látszik a karakterszínészsége miatt csak ilyenekben lehet főszereplő, de a lényeg, hogy megmutathatja tehetségét annak ellenére, hogy nem a szépfiúk kategóriájába tartozik. :)

   Törlés
  3. Kedves Blackfield!

   Nem vagy egyedül a véleményeddel. Lehet, hogy Im Ji-kyu nem egy tipikus szépfiú, de nekem például kifejezetten tetszik. Karakteres az arca, kedves a mosolya, szép, különleges formájú a szeme.

   Van egy 2013-as mozifilmje egyébként, amiben főszerepet játszik, a címe: It's Time to Love / Perfect Love.
   http://asianwiki.com/It%27s_Time_to_Love
   Szívesen megnézném, de nem találok hozzá videót az AT-n.
   Olyan kis helyes az előzetesében is: https://www.youtube.com/watch?v=h1Z7ixfvOw4

   Aki pedig szeretné látni őt egy sportos Drama Special-ban, annak ajánlom a Blackfield (TéVé) által fordított Do You Know Taekwondo? c. tévéjátékot:
   http://www.doramaforever.hu/viewtopic.php?f=19&t=144&sid=812a314a222a9fb485ad0dabe0b9bad8

   Törlés