2017. november 1., szerda

Az 5. Koreai Filmhét filmjei

Az 5. KOREAI FILMHÉT FILMJEI
2012. november 5-9. Segítséget szeretnék nyújtani azoknak, akik nem jutottak el a vetítésekre, vagy lemaradtak néhány filmről, amire kíváncsiak lettek volna. Kim Ki-duk rendező alábbi 5 filmjének mindegyikéhez készült magyar nyelvű hobbifelirat, ami a linkekre kattintva letölthető.

3-Iron (Bin-jip: Lopakodó lelkek) 2004. október
kritika
ismertető
előzetes
 videó
videó
magyar felirat (MekkMester)
magyar felirat (gribbisch)

Breath (Lélegzet) 2007. április
előzetes
videó
magyar felirat (www.sinop.hu)

Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring (Tavasz, nyár, ősz, tél… és tavasz) 
2003. szeptember
előzetes
ízelítő
videó
magyar felirat

The Bow (Az íj) 2005. május
kritika
előzetes
videó
magyar felirat

Time (Idő) 2006. augusztus
előzetes
videó
magyar felirat


10 megjegyzés:

 1. Érdekli bárkit is ez a fajta összeállítás? Csináljam tovább a Koreai Filmhét / Filmfesztivál anyagait?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Biri!

   Szeretném megköszönni ezt az összeállítást. Amióta sorozatokat nézek / kb 6 éve/ valamiképpen kimaradt nálam, hogy van koreai filmhét is, sajnos először az elmúlt évben találkoztam ezzel először és tudtam rajta részt venni és most újra.Már csak ezért is igen örülök annak , hogy összeállítottad az elmúlt éveket és felirattal- videóval együtt megtalálható. Van már közte sok olyan , amit az elmúlt években begyűjtöttem és megnéztem, de sok olyan is amivel még nem találkoztam, azt most itt nálad megtaláltam, bár a videókkal néha nehézségekbe ütközöm. Én mindenképpen köszönöm.Kár lenne érte,ha abbahagynád biztos vagyunk így többen is akik így gondolják. Köszönöm a munkádat: stefi

   Törlés
  2. Kedves Stefi!

   Jómagam 2011-ben kezdtem el járni a Koreai Filmhét vetítéseire (ez a 4. volt), az első három rendezvény tehát nálam is kimaradt. Van jó pár film, amit még nem láttam, ezért is kezdtem el kigyűjtögetni, mert kíváncsi voltam arra, hogy vajon miért épp ezekre a filmekre esett a szervezők választása.

   Törlés
 2. Drága Biri!

  Nagyon köszönöm! Köszönöm hogy hozzásegítesz bennünket ahhoz hogy megismerjük Korea filmművészetét. Nagyon sokan vagyunk akik "A palota ékköve" és a "Silla" című sorozatok megismerése után kezdtünk érdeklődni Korea után. Nagyon nagy "lemaradásban" vagyunk... sok a pótolni való. Sokan még csak most ismerkedünk a letöltési lehetőségekkel...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Gizuska!

   Örülök annak, hogy vannak, akik nemcsak a koreai sorozatok iránt érdeklődnek, hanem a játékfilmek iránt is. A filmfesztivállá kinőtt filmhét látogatóinak száma is azt bizonyítja, hogy itthon egyre nagyobb a rajongói tábor.

   Törlés
 3. Kedves Biri!
  Az istenért, abba ne hagyd.... :) Az 1. filmhéttől idáig 6 - számomra eddig ismeretlen -
  filmmel lettem gazdagabb, vagyis töltöttem le az összeállításodnak köszönhetően... És jónéhány újranézésre ismét letöltésre került. Nagyon hasznos és értékes összeállítások ezek, soha nem tudtam volna összevadászni nélküled. Van néhány amivel meg kell még "küzdenem" mert a felirat a videóval nem passzol, vagy nem találom, de valamit az ember lánya is tegyen a szórakozásáért... :)))
  Nagyon köszönöm ezt a kincsesbányát! :)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Bori!

   Rendben, akkor folytatom a filmhét anyagainak összeállítását. Nekem sincs mindig könnyű dolgom, mert a fellelt ajánlókban általában csak a filmek magyar és koreai címei szerepelnek, utánakeresni viszont bármit inkább az angol címén lehet, tehát először is rá kell jönnöm arra, hogy milyen angol címen futnak ezek a filmek (amik amúgy sokszor köszönő viszonyban sincsenek az eredetivel).
   A videókkal sajnos az a helyzet, hogy több olyan letöltő oldal is megszűnt már, ahonnan régebben elérhetők voltak a filmek, és hosszú távon az avistaz tűnik a legmegbízhatóbbnak, azért azt linkelem be. Sokak számára viszont a kardinális pont a magyar fordítás megléte illetve hiánya, ezért úgy gondolom, hogy a leghasznosabb talán mégis az ezekben az összeállításokban, hogy az érdeklődők értesülhetnek arról, hogy egyáltalán mihez van magyar felirat. Utána a videót majd csak megszerzik hozzá; megkeresik azokon az oldalakon, ahonnan töltögetni szoktak, vagy egy ismerős segítségét veszik igénybe.

   Törlés
  2. Ezt tökéletesen így van, kedves Biri! A leghasznosabb, hogy mihez van felirat...
   Nem probléma, ha kicsit utána kell járni a videóknak....
   Az összeállítás pedig magáért beszél és kultúrtörténeti érdekesség is egyben, mit tartottak fontosnak 10 év alatt a rendezők bemutatni Magyarországon :)))
   Köszönet érte.

   Törlés
 4. Birikém, nagyon köszönöm az összeállításokat. Elvittem egy részét annak, amit még nem láttam.
  Nagyon jó ez a gyűjtemény. Mostanában nem tudtam filmezni csak hébe-hóba.Nézni kell majd,mert nem lesz helyem az újabbaknak.Ráadásul ami nagyon tetszik, megtartom.

  Abba ne hagyd a világért sem. Sok-sok munkád van ezekben az összeállításokban.
  Szép estét.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy te is hasznát veszed, kedves Ildikó.
   Már csak a 7. és az idei 10. hiányzik, ezeket holnap és holnapután hozom.

   Törlés